top of page
image00014.jpeg

Stefanie met een 'f'

Wie? Stefanie Radoux (1988), getrouwd met Peter Onkelinx,  ondertussen al 2 schattige zoontjes Alexi en Denver. Zeven jaar ervaring opgedaan bij communicatiebureau Idearté, sinds 2018 gestart met eigen bureau. Haalt inspiratie uit reizen, films en het internet. Verslaafd aan koffie. Draagt nooit twee dagen dezelfde outfit en houdt van paarden, al heeft ze er zelf geen. Altijd zin om te brainstormen en aan de slag te gaan met een nieuw verhaal.

Het verhaal van Pierre Radoux

Pierre Radoux, mijn voorvader, is geboren in 1864. Hij was een belangrijke kunstsmid in Sint-Truiden en specialiseerde zich vooral in lus- en krultechnieken. In 1907 ontving hij de Gouden Medaille voor siersmederij van Leopold II. Zijn bekendste werk is het ‘Perron’ op de Grote Markt, dat is die tweekoppige adelaar aan het stadhuis. Het betekent ‘goede stad’ en benadrukt het belang en de welvarendheid van de stad. Verder ligt er aan het oorlogsmonument langs de Sint-Maartenkerk zijn groene bloemenkrans. En vergeet hierbij ook niet de hekken van de bloemenperken aan de kerk. Ook in de Stationsstraat en aan het kasteel van Ordingen kan je hekwerken van hem bewonderen.

Schermafbeelding 2018-11-26 om 11.44.04.

Creatief bloed stroomt verder

Stefanie is de vijfde en laatste generatie ‘Radoux’, dus aan het uitsterven. Het logo van Atelier Radoux is het perron, maar dan in een moderner jasje gestoken. Hiermee wordt verwezen naar de familiale band en geërfde creativiteit. De tweekoppige adelaar staat symbool voor een ruime blik en ongekende mogelijkheden.
 

bottom of page